Природне диво - райдужний евкаліп

Райдужний евкаліпт - тропічне дерево.

У себе на батьківщині - Філіппінські острови - евкаліпт росте дуже швидко, а максимальна його висота - 70 метрів. На початку 20 століття його завезли на Гавайські острови, а також у Південну Флориду.




Листя евкаліпту оновлюється протягом усього року. Оновлюється і верхній шар кори райдужного дерева, але на різних ділянках у різний час.

Молода кора райдужного евкаліпта має яскраво-зелене забарвлення. Потім з часом вона темніє, змінюючи кольори на синій, фіолетовий, помаранчевий, темно-бордовий і темно-коричневий.  Ось так і виходить, що дерево перетворюється на живий абстрактний малюнок. А ще різні кольори кори можуть розповісти про вік дерева.

Але, на жаль, райдужний евкаліпт винищують ударними темпами. Все через те, що з нього виходить якісний білий папір.






Райдужні евкаліпти рідко ушкоджуються хворобами і шкідниками, що дозволяє вирощувати їх практично без застосування хімічних засобів захисту.

Ще одна особливість райдужних евкаліптів - вони не продукують ефірне масло, на відміну від інших представників роду евкаліпт, тому його із задоволенням використовують в озелененні там, де важлива відсутність сильних ароматів.

Здавалося б, таке незвичайне дерево має охоронятися державою, але насправді це зовсім не так. Райдужні евкаліпти використовуються в самих тривіальних цілях: для виробництва якісної білого паперу.

Здалеку дерево не здається таким гарним, фарби змішуються і виходить один незрозумілий колір, зате поблизу стволи райдужних евкаліптів наче вийшли з картин художників-імпресіоністів.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Азорские острова: сокровища природы в Атлантическом океане

Природные чудеса Мальдивских островов: Изумительная Флора и Фауна

Загадочные Коморские Острова: Чудеса Природы, Флоры и Фауны